Gave til mors dag: De tre bedste gaveidéer

Mangler du den perfekte gave til din mor? Vi har tre gode forslag til, hvad du kan give din mor på mors dag.

Søndag den 13. maj 2018 er det mors dag. Og det er bestemt ikke nyt, at vi fejrer mors dag i Danmark. Dagen blev oprindeligt lanceret tilbage i 1872 af den amerikansk forfatter Julia Ward Hove. Idéen med dagen var at give de amerikanske mødre en dag med fred og ro. Det var ikke oprindeligt tænkt som en dag, hvor mødre skulle hædres. Den udvikling er kommet til siden hen. Mors dag blev dog først optaget som en decideret helligdag i USA i 1914. Og det var først 15 år senere. Altså i 1929 at Danmark adopterede mors dag.

Det var danskeren Christian Svenningsen, fra ‘Foreningen for De Allierede Danske Våbenfæller’, der fik traditionen omkring Mors Dag indført i Danmark.

På mors dag er der tradition for, at børn giver deres mødre en gave og derved “hylder” deres mor. I Danmark markeres dagen typisk med en blomst og et kort, men det er blevet mere og mere almindeligt, at blomster erstattes af mere personlige gaver og/eller udflugter med mor. Der bliver dog forsat handlet og leveret rigtig mange blomster til mødre over hele landet. Men hvis du gerne give noget mere personligt, så har samlet tre gode idéer til, hvordan du gør din mor glad.

1) Fotocollager med de bedste familiebilleder

Hvis du er til personlige gaver, så skal du overveje samle jeres bedste familiefotos i en fotocollage til mor. Det varmer altid om en mors hjerte at få samlet de bedste billeder af hendes familie. Og så pynter de også op væggen.

Fotocollager fås i forskellige modeller. Du kan se hele sortimentet lige her.